Kraftart

foto
prenosi v živo

Zasebnost

Posodobljeno 10. October 2022

Identiteta in kontaktni podatki upravljavca
Kraftart, Tadej Kreft, s.p. Panonska ulica 7A, Beltinci,
9231 Beltinci
davčna številka: 70736162, matična številka: 6047629000
‍(v nadaljevanju Kraftart)

Kraftart spoštuje varstvo zasebnosti uporabnikov naših storitev, ki so na voljo preko naše platforme ali drugih storitev Krafart. Ta Pravilnik pojasnjuje kako bomo ravnali z vašimi osebnimi podatki, zlasti katere osebne podatke zbiramo, kako in zakaj jih uporabljamo in kako lahko vplivate na ta proces. Vse osebne podatke pridobivamo od uporabnikov iz naslova naših zakonskih dolžnosti, za namene zagotavljanja storitev in v našem legitimnem interesu. V kolikor nekaterih ali vseh osebnih podatkov ne želite posredovati, vam nekatere ali vse naše storitve ne bodo na voljo.

Svetujemo, da si ta Pravilnik preberete pozorno in se natančno seznanite z njeno vsebino. Če imate kakršnakoli vprašanja, nam pišite na e-naslov naveden na začetku.

Naš pristop glede ravnanja z vašimi osebnimi podatki je sledeč:

– Vaši podatki so vedno varni in zasebni.
– Vaših podatkov ne bomo nikoli prodali.
– Omogočamo vam, da kadarkoli upravljate in pregledate nastavitve zasebnosti podatkov in možnosti uporabe podatkov za namen trženja.

Obseg tega pravilnika
Ta Pravilnik o zasebnosti velja za vašo uporabo platforme ali drugih storitev Kraftart in določa podlage za obdelavo in uporabo podatkov, ki jih Kraftart pridobi od uporabnikov.

Ključne definicije
GDPR. Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o zaščiti fizičnih oseb pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (splošna uredba o varstvu podatkov).

Osebni podatki. Informacije, ki identificirajo posameznika, npr.: ime, naslov, elektronski naslov, podatki o trgovanju ali bančni podatki. Osebni podatki ne vsebujejo anonimnih in / ali združenih podatkov, ki ne identificirajo določenega uporabnika ali s katerimi določen uporabnik morda ni prepoznaven.

Platforma. Spletna, mobilna aplikacija ali druga programska oprema, ki omogoča uporabnikom dostop do storitev Kraftart.

Uporabnik. Vsaka oseba, pravna ali fizična (in njihovi zastopniki), ki sodeluje s platformo z namenom dostopanja do storitev Kraftart.

Podatki, ki jih obdelujemo
Obdelujemo osebne podatke, ki nam jih posredujete neposredno, ali jih ustvarite z registracijo uporabniškega računa, izvajanjem transakcij na platformi ali uporabo drugih storitev. To vključuje, vendar ni nujno, da je omejeno na:

Informacije, ki jih posredujete ob registraciji računa:
Podatki o računu: To so podatki, ki nam jih morate posredovati, da lahko registrirate vaš račun. Informacije, ki nam jih posredujete skladno s to alinejo, lahko vključujejo vaš e-poštni naslov, uporabniško ime, geslo, telefonsko številko, podatke o profilih na družbenih omrežjih in nastavitve računa. Informacije o računu lahko vključujejo tudi informacije o transakcijah, kot je opisano v nadaljevanju;
Informacije, ki jih zbiramo o vas in vaši napravi. Z vsakim obiskom platforme pridobimo sledeče podatke:
Tehnične informacije, vključno z naslovom internetnega protokola (IP), ki se uporablja za povezavo naprave z internetom, vašimi podatki za prijavo, vrsto in različico brskalnika, nastavitvijo časovnega pasu, vrstami vtičnikov brskalnika in njihovimi različicami, operacijskim sistemom in platformo, podatki o napravi in vrsti mobilne naprave, ki jo uporabljate, enolični identifikator naprave (na primer številko IMEI naprave, naslov MAC vmesnika brezžičnega omrežja naprave ali številko mobilnega telefona, ki jo uporablja naprava), informacije o mobilnem omrežju, mobilni operacijski sistem in vrsto mobilnega brskalnika, ki ga uporabljate;
Podatki o vašem obisku, vključno s popolnimi enotnimi lokatorji virov (URL), kliki na, preko in iz naše platforme (vključno z datumom in uro), storitvami, ki ste jih pregledali ali iskali, časom odziva strani, napakami pri prenosu, trajanjem obiskov na nekaterih straneh, informacije o interakciji strani (kot so drsenje, kliki in lebdenje kazalcev mišk), metodami, ki se uporabljajo za zapuščanje strani in informacijami o napravi;
Informacije o transakcijah, vključno z datumom, časom, zneskom, izmenjanimi sredstvi, tečaji, podatki prodajalca in kupca, IP naslovom pošiljatelja in prejemnika, imenom pošiljatelja in prejemnika ter podatki o registraciji, podatki o napravi, ki se uporabljajo za izvedbo transakcije in druge dejavnosti računa vključno z, vendar ne omejeno na, navodila v zvezi s financiranjem in izplačilom, prenosom ali izplačilom sredstev.
Informacije, shranjene na vaši napravi, vključno s podatki za prijavo ali drugo digitalno vsebino (informacije o vsebini). Platforma bo te informacije pridobivala periodično, z namenom, da ostane posodobljena skladno z vašimi preferencami;
Piškotki: Ko uporabljate naše storitve, lahko v računalnik ali druge naprave ki jih uporabljate, namestimo drobne podatkovne datoteke, imenovane piškotki, flash piškotki, pikselne oznake ali druga orodja za sledenje (v nadaljevanju »piškotki«). Piškotke uporabljamo, da:
nam pomagajo prepoznati vas kot uporabnika, zbrati informacije o vaši uporabi platforme za boljšo prilagoditev storitev in vsebine, tržiti naše storitve, če to dovolite in za zbiranje informacij o vašem računalniku ali drugih napravah za dostop;
z odkrivanjem nepravilnih ali sumljivih dejavnosti računa zagotovimo, da varnost računa ni ogrožena.
Informacije o lokaciji. Za določitev vaše lokacije uporabljamo tehnologijo GPS in vaš naslov IP – ti podatki se lahko uporabijo, kadar platforma teče v ospredju ali v ozadju naprave. Uporabljajo se za preprečevanje goljufij, na primer, če vaš mobilni telefon sporoča, da se nahajate v eni državi, vendar se za vpis v platformo uporablja računalniška naprava v drugi državi. V tem primeru lahko preprečimo vpis v platformo ali izvedbo transakcije. Naši ukrepi za preprečevanje goljufij zahtevajo, da se ti osebni podatki redno obdelujejo.
Informacije tretjih oseb. Da vam zagotavljamo nemoteno delovanje platforme in drugih storitev, tesno sodelujemo s tretjimi osebami. Te tretje osebe so lahko poslovni partnerji, kot so npr.: podizvajalci v tehničnih, plačilnih in dostavnih storitvah, oglaševalske mreže, ponudniki analitike, ponudniki informacij za iskanje, agencije za preprečevanje goljufij, ponudniki storitev za podporo strankam in razvijalci. Za več informacij si oglejte 5. Poglavje tega Pravilnika.

Uporaba in namen obdelave informacij
Spodaj je povzetek ključnih vrst podatkov, ki jih uporabljamo na naši platformi in kot del naših storitev. Za več informacij o tem, kako in za katere namene se uporabljajo posamezne vrste podatkov, si oglejte spodnjo tabelo. Vaše osebne podatke, obdelujemo na naslednje načine:

Informacije o računu. Te podatke bomo obdelovali:
Za izvajanje svojih obveznosti v zvezi z vami, posredovanje informacij, izdelkov in storitev v zvezi z našo platformo;
Za posredovanje informacij o drugih storitvah, ki jih ponujamo in so podobne tistim, ki ste jih že uporabili na naši platformi;
Za obveščanje o spremembah naših storitev;

Informacije o računu so potrebne za sklenitev pogodbe. V kolikor jih ne želite posredovati, vam dostop do naše platforme ali drugih storitev ne bo na voljo.

Tehnične informacije, informacije o vašem obisku in piškotki. Te informacije bomo obdelovali:
Za upravljanje naše platforme, za notranje delovanje, vključno z odpravljanjem težav, analizo podatkov, testiranjem, raziskovanjem, statističnimi in raziskovalnimi nameni;
Da bi izboljšali našo platformo in zagotovili, da je vsebina predstavljena na najučinkovitejši način za vas in za vaš računalnik;
Če želite omogočiti sodelovanje pri interaktivnih funkcijah naših storitev;
Kot del naših prizadevanj, da ohranimo varnost platforme;
Za izmero ali razumevanje učinkovitosti oglaševanja ter posredovanja ustreznih oglasov;
Za dajanje predlogov in priporočil za vas in druge uporabnike naše platforme o storitvah, ki vas lahko zanimajo.
Tehnične informacije so potrebne za izpolnjevanje naših dolžnosti iz naslova razmerja z vami. V kolikor jih ne želite posredovati, vam dostop do naše platforme ali drugih storitev ne bo na voljo.

Informacije o lokaciji. Te podatke bomo obdelovali za:
Za zaščito pred goljufijami;
Informacije o lokaciji so potrebne za izpolnjevanje naših dolžnosti iz naslova razmerja z vami. V kolikor jih ne želite posredovati, vam dostop do naše platforme ali drugih storitev ne bo na voljo.

Posamezno kategorijo informacij lahko povezujemo z katerokoli drugo kategorijo informacij in tako združene informacije obravnavamo kot osebne podatke v skladu s tem Pravilnikom.

Če se odločimo, da bomo za promocijo naših storitev uporabljali oglaševalske družbe, lahko te družbe in njihove oglaševalske mreže zahtevajo anonimizirane podatke, da vam lahko posredujejo ustrezne in prilagojene oglase. Nikoli ne bomo razkrili prepoznavnih podatkov o posameznikih oglaševalcem, lahko pa jim posredujemo zbirne informacije o naših uporabnikih. Te skupne informacije lahko uporabimo tudi za to, da našim oglaševalskim partnerjem pomagamo pri pripravi prilagojene in ciljno usmerjene akcije, ki je pomembna za določeno vrsto uporabnikov. V nekaterih primerih lahko uporabimo osebne podatke, ki smo jih zbrali od vas, da našim oglaševalskim partnerjem omogočimo prikazovanje oglasov ciljnemu občinstvu.

Vaši osebni podatki se lahko obdelujejo tudi, če je to potrebno na podlagi utemeljene zahteve organa pregona ali drugega državnega organa ali agencije ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov. Osebnih podatkov ne bomo izbrisali, če so pomembni za preiskavo ali rešitev spora, temveč se bodo obdelovali, dokler ta vprašanja ne bodo v celoti razrešena.

Legitimni interes: pomeni interes našega podjetja za izvajanje in upravljanje platforme, ki nam omogoča, da vam ponujamo storitve in nudimo najvarnejše izkušnje. Preden obdelamo osebne podatke na tej podlagi tehtamo in upoštevamo ravnovesje morebitnih vplivov na uporabnike (pozitivne in negativne) in njihove pravice. Osebnih podatkov ne uporabljamo za dejavnosti katerih vpliv na pravice uporabnikov presega naše interese (razen če imamo vaše soglasje ali je obdelava dovoljena z zakonom).

Legitimni interes: pomeni interes našega podjetja za izvajanje in upravljanje platforme, ki nam omogoča, da vam ponujamo storitve in nudimo najvarnejše izkušnje. Preden obdelamo osebne podatke na tej podlagi tehtamo in upoštevamo ravnovesje morebitnih vplivov na uporabnike (pozitivne in negativne) in njihove pravice. Osebnih podatkov ne uporabljamo za dejavnosti katerih vpliv na pravice uporabnikov presega naše interese (razen če imamo vaše soglasje ali je obdelava dovoljena z zakonom).

Izpolnjevanje pogodbe: pomeni obdelavo podatkov, kadar je to potrebno za izvedbo pogodbe, ki je sklenjena z uporabnikom ali za izvedbo potrebnih korakov pred sklenitvijo pogodbe.

Pravna obveznost: to pomeni obdelavo vaših osebnih podatkov tam, kjer je to potrebno za izpolnjevanje zakonskih ali drugače predpisanih obveznosti.

Privolitev: pomeni vsako svobodno dano, specifično, informirano in nedvoumno navedbo želje uporabnika, s katero z izjavo ali jasnim pozitivnim dejanjem podaja soglasje k obdelavi osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj.

Prejemniki osebnih podatkov in prenosi v tretje države
Vaše osebne podatke lahko delimo z izbranimi tretjimi osebami, vključno s:

Sodelavci, operativnimi in poslovnimi partnerji, prodajalci oz. kupci na Platformi dobavitelji in podizvajalci za izvedbo katerekoli pogodbe, ki jo sklepamo z njimi;
Ponudniki analitike in iskalnikov ter drugimi ponudniki storitev, ki nam pomagajo pri izboljšanju in optimizaciji naše platforme, shranjevanja podatkov, spletne varnosti in drugih podobnih ali pomožnih storitev;
Podjetji ali podružnicami skupineKraftart;
Vladnimi organi: Kraftart lahko posreduje podatke kot odgovor na zahteve, prejete zaradi odkrivanja in preprečevanja kaznivih dejanj ter prijetja ali pregona storilcev kaznivih dejanj, kadar to zahteva zakonodaja; na primer na podlagi sodnega naloga ali kot odgovor na sodne ali upravne poizvedbe. V tem primeru bo Kraftart deloval v skladu z vsemi veljavnimi zakoni o varstvu podatkov.

Do razkritja osebnih podatkov tretjim osebam lahko pride, če:

Prodajamo ali kupujemo katerokoli podjetje ali sredstva; v tem primeru lahko pride do razkritja podatkov bodočemu prodajalcu ali kupcu takšnega podjetja ali sredstev, z namenom nadaljnjega zagotavljanja storitev, za katere ste sklenili pogodbo;
Smo dolžni razkriti ali posredovati vaše osebne podatke, da bi zagotavljali skladnost z vsemi pravnimi obveznostmi ali, da bi uveljavili naše pogoje in druge veljavne pogodbe; ali za zaščito pravic, lastnine ali varnosti Kraftart in povezanih podjetij, naših strank ali drugih. To vključuje izmenjavo informacij z drugimi podjetji in organizacijami zaradi varstva pred goljufijami;
Izvajamo ali sodelujemo pri preiskavah goljufij ali drugih nezakonitih dejavnosti, kadar menimo, da je to razumno in primerno;
Izvajamo ukrepe za preprečevanje in odkrivanje prevar in kriminala;
Prejmemo zakonit sodni poziv, nalog, sodni nalog ali je kako drugače določeno z zakonom;
Izvajamo ukrepe podjetja Kraftart in pridruženih podjetij pred finančnimi in zavarovalnimi tveganji;
Izvajamo ukrepe za izterjavo dolga ali v zvezi z vašo plačilno nesposobnostjo; in
Iščemo informacije, potrebne za ohranitev ali razvoj odnosov s strankami, storitev in sistemov.
Če želite dodatne informacije o tem s kom delimo osebne podatke ali seznam, ki je specifičen za vas lahko to zahtevate tako, da pišete na e-naslov naveden na začetku.

Naše delovanje podpira mreža računalnikov, strežnikov in druge infrastrukture ter informacijske tehnologije, ki lahko vključujejo ponudnike storitev, ki so tretje osebe. Vaše osebne podatke lahko obdelujemo in shranjujemo v državah članicah EEA, Švici in po možnosti drugje po svetu. V teh primerih sami in z našimi partnerji sprejmemo ustrezne tehnične, fizične in organizacijske varnostne ukrepe za zaščito podatkov. Zagotavljamo tudi, da imamo s temi tretjimi osebami ustrezne pogodbene zaščite, ki jih zavezujejo, da zagotovijo enak nivo zaščite osebnih podatkov uporabnikov, kot je zagotovljen s tem pravilnikom o zasebnosti.

Z uporabo naše platforme in drugih storitev lahko pride do prenosa podatkov v tretjo državo, odvisno od vašega kraja bivanja in kraja izvajanja storitev tretjih oseb. S tem, ko sprejmete ta Pravilnik in uporabljate našo platformo ali druge storitve, soglašate, da se vaši osebni podatki prenesejo v druge države, vključno z državami, ki imajo drugačna pravila o varstvu podatkov kot vaša država. V vseh takih prenosih bomo zaščitili vaše osebne podatke, kot je opisano v tem Pravilniku in na način, ki je skladen z načeli veljavnih zakonov in predpisov o varstvu podatkov.

Posredovanje podatkov preko interneta ni popolnoma varno in nekatere varnostne ranljivosti lahko izvirajo iz pomanjkljivosti vaše programske opreme (vključno z zlonamerno programsko opremo). Čeprav se bomo potrudili, da zaščitimo vaše osebne podatke, ne moremo zagotoviti popolne varnosti vaših podatkov, zato je vsak prenos podatkov na lastno odgovornost. Ko bomo prejeli vaše podatke, bomo uporabili postopke in varnostne funkcije, namenjene preprečevanju nepooblaščenega dostopa.

Nekatere države, v katere se lahko prenesejo vaši osebni podatki, niso države članice EU in zanje s strani Evropske komisije ni bila izdana odločba o ustreznosti glede varstva osebnih podatkov v tej državi. Podrobnosti o državah lahko najdete tukaj:

https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/equacy-protection-personal-data-non-eu-countries_en.

Uradna oseba za varstvo podatkov

Kadar je to potrebno, imenujemo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov (DPO), ki je odgovorna za naš program varovanja zasebnosti. DPO ima številne pomembne odgovornosti, vključno z:

Spremljanje skladnosti z zakoni o varstvu podatkov;
Ozaveščanje o vprašanjih varstva podatkov, usposabljanje zaposlenih in izvajanje notranjih revizij;
Sodelovanje z nadzornimi organi;
Odgovarjanjem uporabnikom na vprašanja v zvezi z varstvom zasebnosti in nudenje pomoči pri uveljavljanju njihovih pravic.
DPO lahko kontaktirate na e-naslovu navedenem na začetku.

Trajanje obdelave podatkov
Do podatkov dostopamo samo interno, v obsegu ki je potreben in le kadar je to nujno potrebno. Podatki bodo izbrisani po poteku rokov, predpisanih z relevantnimi zakoni, v kolikor jih ne potrebujemo več oz. v kolikor prekinete uporabniško razmerje z nami in upoštevajoč jurisdikcije v katerih delujemo.

Podatke lahko obdržimo tudi v primeru kakršnihkoli zahtevkov ali sodnih postopkov v teku, ne glede na to ali je bil vaš račun pri nas preklican ali ne.

Osebni podatki, ki jih posredujete med postopkom registracije se lahko ohranijo tudi če je vaša registracija nepopolna ali opuščena. Če se nahajate v EGP, te informacije ne bodo shranjene brez vašega soglasja, razen če zakon dovoljuje drugače.

Vaše pravice
Zelo cenimo, da nam zaupate svoje podatke za namen uporabe naše platforme in drugih storitev. Prizadevamo si zagotoviti varnost vaše zasebnosti z izvajanjem in zagotavljanjem najvišjih varnostnih standardov in ukrepov. Pomemben del varstva zasebnosti je tudi omogočanje uveljavljanja pravic kadar menite, da je to potrebno. V skladu s tem pravilnikom o zasebnosti imate naslednje pravice:

Zahteva za dostop do vaših osebnih podatkov

Vam omogoča, da na strukturiran način prejmete kopijo podatkov, ki jih imamo o vas;

Zahteva za popravek osebnih podatkov, ki jih imamo o vas

Vam omogoča, da popravite vse nepopolne ali netočne podatke, ki jih imamo o vas, čeprav bomo morda morali preveriti točnost novih podatkov, ki nam jih posredujete;

Zahteva za izbris vaših osebnih podatkov

Vam omogoča, da od nas zahtevate, da izbrišemo ali odstranimo osebne podatke, če ni razloga, da bi jih še naprej obdelovali. Prav tako imate pravico, da od nas zahtevate, da izbrišemo ali odstranimo vaše osebne podatke kadar ste uspešno uveljavili svojo pravico do ugovora (glej spodaj), kadar smo morda obdelali vaše podatke nezakonito ali če moramo v skladu z lokalno zakonodajo izbrisati vaše osebne podatke;

Zavrnitev obdelave vaših osebnih podatkov

Lahko uveljavljate v primerih, ko se zanašamo na legitimen interes (ali interes tretje osebe) in ste v situaciji zaradi katere nasprotujete obdelavi na tej podlagi, saj menite, da vpliva na vaše temeljne pravice in svoboščine. Prav tako imate pravico ugovarjati obdelavi vaših podatkov za namene trženja. V nekaterih primerih lahko dokažemo, da imamo utemeljene in upravičene razloge za obdelavo vaših podatkov, ki pretehtajo vaše pravice. Če nasprotujete obdelavi določenih podatkov, morda ne bomo mogli zagotoviti naših storitev in bomo najverjetneje morali prekiniti vaš račun;

Zahteva za omejitev obdelave vaših osebnih podatkov

Od nas lahko zahtevate, da začasno ustavimo obdelavo vaših osebnih podatkov v naslednjih primerih: (a) če želite, da ugotovimo točnost podatkov; (b) če je uporaba podatkov nezakonita, vendar jih ne želite izbrisati; (c) kadar želite, da obdelujemo podatke, tudi če jih ne potrebujemo več, z namenom vzpostavitve, uveljavljavljanja ali zagovarjanja pravnih zahtevkov; ali (d) ste ugovarjali naši uporabi podatkov, vendar moramo preveriti, ali imamo prednostne upravičene razloge za njihovo uporabo. Upoštevajte, da vsaka zahteva v zvezi z omejitvijo obdelave vaših podatkov pomeni, da morda ne bomo mogli izvajati pogodbe, ki jo imamo ali jo skušamo skleniti z vami. V tem primeru bomo morda morali preklicati vašo uporabo naših storitev, vendar vas bomo o tem predhodno obvestili;

Zahtevajte prenos vaših osebnih podatkov vam ali tretji osebi

Vaše osebne podatke vam bomo posredovali v strukturirani, pogosto uporabljeni, strojno berljivi obliki, ki jo lahko nato prenesete na ustrezno tretjo osebo. Upoštevajte, da ta pravica velja le za samodejne informacije, ki ste jih na začetku posredovali na podlagi soglasja za obdelavo podatkov ali kjer smo obdelovali podatke za potrebe izvedbe pogodbe z vami;

Preklic soglasja za obdelavo podatkov v kateremkoli trenutku

Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se izvede pred tem. Če umaknete soglasje, vam morda ne bomo mogli zagotoviti nekaterih naših storitev. V tem primeru vam bomo svetovali, ko boste umaknili vaše soglasje;

Pravica do pritožbe

Prav tako imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, kjer se nahajamo, ali kjer je prišlo do domnevne kršitve vaše zasebnosti. Pritožite selahko na: https://www.ip-rs.si/

Uporabniki iz držav članic EU imajo tudi pravico vložiti pritožbo pri pristojnem organu v svoji matični državi članici.

Pravica do obveščenosti o kršitvi varnosti osebnih podatkov

Če obstaja verjetnost, da bo kršitev varnosti osebnih podatkov povzročila veliko tveganje za pravice in svoboščine fizičnih oseb, imajo te pravico, da brez nepotrebnega odlašanja prejmejo obvestilo o taki kršitvi osebnih podatkov, razen če je z veljavnimi predpisi predvidena izjema.

Za dostop do vaših osebnih podatkov (ali za uveljavljanje katerekoli druge pravice) vam ne bo treba plačati pristojbine. Vendar pa lahko zaračunamo razumno pristojbino, če je vaša zahteva očitno neutemeljena, ponavljajoča ali pretirana. V teh okoliščinah lahko zavrnemo tudi izpolnitev vaše zahteve.

Morda bomo morali zahtevati posebne informacije od vas, da nam pomagajo potrditi vašo identiteto in zagotoviti vašo pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov (ali za izvajanje katerekoli druge pravice). To je varnostni ukrep za preprečevanje dostopa do podatkov osebam, ki za to nimajo dovoljenja. Za pospešitev našega odziva, vas lahko kontaktiramo in prosimo za dodatne informacije.

Na vse zakonite zahteve se poskušamo odzvati v enem mesecu. Občasno lahko traja dlje kot en mesec, zlasti če je vaša zahteva še posebej obširna ali če ste vložili več zahtev. V tem primeru vas bomo obvestili.

Če moramo po zakonu ali v skladu s pogodbo, ki jo imamo z vami zbirati osebne podatke in nam jih na zahtevo ne posredujete, morda ne bomo mogli izvajati pogodbe, ki jo imamo ali jo skušamo skleniti z vami. V tem primeru bomo morda morali preklicati vašo uporabo naših storitev, vendar vas bomo o tem predhodno obvestili.

Avtomatizirano odločanje
V nekaterih primerih lahko uporabimo vaše osebne podatke, kot je država vašega stalnega prebivališča in zgodovina trgovanja, da bi lahko bolje obravnavali vaše potrebe. Če na primer pogosto trgujete z določenimi sredstvi, lahko te informacije uporabimo za obveščanje o ponudbi novih sredstev ali funkcijah, ki bi vam lahko bile koristne. Ko to naredimo, zavzamemo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo zaščito vaše zasebnosti in varnosti in uporabljamo samo anonimne ali de-identificirane podatke.

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ali pomoč pri boju proti finančnemu kriminalu lahko uporabimo avtomatizirano odločanje (»ADM«). Na primer, da vam zagotovimo hitro in učinkovito storitev, lahko za preverjanje vaših osebnih dokumentov ali za potrditev točnosti podatkov, ki ste nam jih posredovali uporabimo ADM. Noben od naših procesov ADM nima pravnega učinka na vas.

Piškotki
Uporabljamo naslednje piškotke:

Nujno potrebni piškotki. To so piškotki, ki so potrebni za delovanje naše platforme. Vključujejo na primer piškotke, ki omogočajo prijavo na varna območja naše platforme in sklepanje transakcij. Če ta vrsta piškotkov ni omogočena, vam ne bomo mogli zagotoviti dostopa do naše platforme.
Piškotki uspešnosti / analitike. Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako uporabljate našo platformo. Piškotek uspešnosti / analitike bo na primer zbiral informacije o tem katere strani najpogosteje obiskujete, koliko časa porabite na teh straneh ali če boste na nekaterih straneh prejeli sporočila o napakah. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki vas identificirajo. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so anonimne in se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja naših storitev.
Funkcionalnostni piškotki. Ti piškotki nam omogočajo, da si zapomnimo izbire, ki jih naredite in prilagodimo naše storitve, da vam lahko zagotovimo ustrezno vsebino. Piškotek s funkcionalnostjo si lahko na primer zapomni vaše nastavitve (npr. Izbiro države ali jezika) ali vaše uporabniško ime.
V času trajanja uporabljamo tako sejne kot trajne piškotke. Piškotki seje potečejo, ko se odjavite iz računa ali zaprete brskalnik. Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku ali mobilni napravi, dokler niso izbrisani ali drugače potečejo.

Večina spletnih brskalnikov je privzeto nastavljena na sprejem piškotkov, vendar lahko nekatere od nepotrebnih piškotkov zavrnete, če to izberete v nastavitvah brskalnika. Če želite izbrisati ali onemogočiti naše piškotke, lahko to ovira vašo uporabo in funkcionalnost storitev.

Prosimo, upoštevajte, da lahko tudi tretje osebe (na primer: oglaševalskimi mrežami in ponudniki zunanjih storitev, kot so storitve analize spletnega prometa) uporabljajo piškotke, nad katerimi nimamo nadzora. Ti piškotki so verjetno analitični piškotki delovanja ali ciljni piškotki.

Za oglaševanje naših storitev na drugih spletnih mestih, ki bolje ustrezajo vam ali vašim interesom, lahko uporabimo storitve tretjih oseb. Uporabljamo jih lahko tudi za omejitev števila prikazov oglasov, kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske akcije. Ponudniki storitev, ki so tretje osebe se lahko zavedajo, da ste obiskali določeno spletno mesto. Te informacije lahko delijo z drugimi organizacijami, kot so na primer oglaševalci. To pomeni, da boste po obisku naše platforme lahko videli nekaj oglasov o naših storitvah na drugih spletnih straneh. Informacije, ki jih s tem postopkom zbirajo ponudniki storitev tretjih oseb, nam ne omogočajo, da bi identificirali vaše ime, kontaktne podatke ali druge osebne podatke, ki vas neposredno identificirajo, razen če sami tako odločite. Takšno oglaševanje bo uporabljeno le, če to dovoljuje veljavna zakonodaja.

Mladoletniki
Naša platforma ali druge storitve niso namenjene osebam, mlajšim od 18 let (v nadaljevanju »mladoletniki«) in od njih ne pridobivamo osebnih podatkov. Če ugotovimo, da smo nenamerno pridobili ali drugače obdelovali osebne podatke mladoletnika, bomo zavzeli pravno dopustne ukrepe za odstranitev teh podatkov iz naših evidenc. Kraftart bo zahteval, da uporabnik zapre svoj račun in ne bo dovolil nadaljnje uporabe platforme ali drugih storitev. Če ste starš ali skrbnik mladoletne osebe in se zavedate, da nam je mladoletnik posredoval osebne podatke, nam pišite na e-naslov in zahtevajte ali uveljavite svoj dostop, popravke, preklic in / ali pravice do ugovora.

Spremembe tega pravilnika
Ta Pravilnik se lahko kadarkoli spremeni. O spremembah vas obveščamo tako, da spremenjen Pravilnik objavimo na platformi in spremenimo »zadnji datum spremembe« na vrhu ali pa uporabnikom pošljemo e-pošto ali na katerikoli drug način, ki ga določimo. Odločitev o tem, kateri način obveščanja je izbran, bo prepuščena izključni presoji družbe Kraftart. Vse spremembe bodo veljale takoj po objavi popravkov na platformi ali takoj, ko Kraftart posreduje informacije o spremembi uporabnikom. Če se ne strinjate s pravilnikom o zasebnosti, ki velja v času dostopate do platforme ali drugih storitev Kraftart, morate prenehati z njeno oz. njihovo uporabo uporabo.